2020-12-25 360 瀏覽
疫情之下,人人自危。政府規定六時後不準堂食,大家只好乖乖地係屋企食飯。往年生日都係食火鍋,今年決定搞搞新意思,轉食火雞。其實尼個idea 一開始就遇到屋企人反對,不過最後都同意俾birthday girl揸fit, 上網搵咗一輪,終於拍板訂Jaspas 嘅火雞套餐。我地同餐廳約咗下晝三點攞餐,佢哋準時call我地話火鷄已ready for pick up, 去到餐廳已經睇到成箱食物擺晒係個box度,佢哋仲好好人地幫我拎上車。隻火雞約6公斤重,算係隻「鷄仔」,本來大家預咗火雞肉會「嚡」,結果係出乎意料的好味。Dinner 五個人食,幾經辛苦食咗小半隻雞,剩番嘅食物仲可以食多兩餐。我以前未去過Jaspas,唔知佢哋第D食物嘅水準如何,但係隻火雞的確係唔錯,以後有機會都會回頭再訂!
火雞套餐
2020-12-24