2021-08-02
好懷念韓國~ 難得搵倒柳氏家呢一間韓國風味炒辣雞!吸引咗我同朋友遠赴荃灣一試!呢度有得揀任食,星期一至四晚市只係$128一位,每檯可以選兩款口味嘅雞,無限任食!如果想食埋鐵板烤肉,都係$158一位!今次同朋友揀咗加埋烤肉😋😋第一轉我哋揀咗《柳氏家辣炒雞》加爐邊芝士一份$38店員教我哋先每邊雞煎2分鐘,再兜炒雜菜4分鐘,好簡單就搞得掂但係又可以落手玩 檯上有個漏斗俾大家計時⌛️完成咗嘅炒辣雞係咪好吸引呢食到咁上下我哋就加埋炒麵~每款雞都可以揀炒麵或炒飯~ 推薦炒麵!不過我哋都認為味道唔夠辣如果辣啲就好味好多~第二轉叫咗唔辣嘅蜜糖炒雞一樣叫咗炒麵~ 另有一番風味食咗兩盤炒雞,得返30分鐘食燒肉。不過燒肉好難控制,張紙係咁燶,啲肉都好快燶,可能店員開得太大火😂 同埋啲肉嘅質素我覺得一般般~ 所以下次我哋嚟應該唔會加烤肉🥲另外出面自助區仲有沙律🥗、泡菜、生菜🥬、湯、飯、雪糕🍦等等供應,我覺得呢個價錢嚟講算係好充足~! 不過時間只有90分鐘,炒雞又需要時間,而且上菜換口味等等都有啲慢,唔夠時間食,如果加到120分鐘就好了。
今次同朋友揀咗加埋烤肉😋😋
第一轉我哋揀咗《柳氏家辣炒雞》
加爐邊芝士一份$38
完成咗嘅炒辣雞係咪好吸引呢
食到咁上下我哋就加埋炒麵~
每款雞都可以揀炒麵或炒飯~ 推薦炒麵!
不過我哋都認為味道唔夠辣如果辣啲就好味好多~
第二轉叫咗唔辣嘅蜜糖炒雞
一樣叫咗炒麵~ 另有一番風味
食咗兩盤炒雞,得返30分鐘食燒肉。