2024-07-09
去開炮台山AIA個頭見到呢間新開嘅台式小食店,叫做「滿香濃」。鋪面唔算大,但裝修簡潔明亮⭐️ 主做外賣 🥡 我同朋友就試咗佢哋嘅招牌菜式,包括濃香麻醬涼麵、蒜香麻醬涼麵、台灣古早味百頁豆腐、香糯嫩軟滷水豬元蹄、古早味滷水雞翼、爽脆蒜香青瓜、淸甜甜檸檬雪冬瓜同埋黑糖冬瓜茶。$100 4款 / $58 麵食+滷水+飲品濃香麻醬涼麵同蒜香麻醬涼麵嘅麵條都煮得好爽口,麻醬嘅味道都好濃郁,食落好惹味。台灣古早味百頁豆腐口感軟嫩,滷水嘅味道好入味。香糯嫩軟滷水豬元蹄嘅皮好Q彈,肉質好腍滑,滷水嘅味道好香。古早味滷水雞翼嘅皮好脆,肉質好嫩滑。爽脆蒜香青瓜嘅口感好爽脆,蒜香嘅味道好突出。淸甜甜檸檬雪冬瓜嘅味道好清新,好解渴。黑糖冬瓜茶嘅味道好香甜。附近返工或者住個頭嘅人想食清淡啲唔想食太多,咁都係一個唔錯嘅選擇👍🏻
$100 4款 / $58 麵食+滷水+飲品