見到好多人推介呢間黑布小巷,最近佢地係炮台山開左分店,啱哂我呢個港島人買外賣行去東岸公園坐低chill下食下野就最正😌🌟慢烤雞腿芝士蛋吐司 ($53)見到好多人都叫佢地既爆餡吐司🍞我就梗係要試下啦,真係好厚身,麵包烘到金黃色,夾住juicy既雞扒、半溶芝士同流心蛋,口感層次非常豐富😌😌😌🌟古早味手工滷肉飯 ($38)滷肉飯以傳統台式做法烹調,淋上自家配製滷水汁同慢煮豬腩肉,送飯一流💯🌟番茄紅燒台式牛肉麵 ($68)最近新推出既台式牛肉麵,超足料番茄湯,食得出啖啖番茄蓉,配埋秘製牛肋條,入味蘿蔔同香濃滷蛋,麵條煮到好彈牙,吸收哂番茄湯既精華,愈食愈開胃🥰🥰🥰🌟台式小食: 花枝丸 (跟餐價$20/5粒)叫完主食可以用套餐價加配小食,必試花枝丸,有辣有唔辣,我就揀左唔辣既淮鹽口味,新鮮炸起熱辣辣,花枝丸彈牙之餘仲好有咬口,推介💯💯💯🌟台式小食: 黑布台式香腸 (跟餐價$20/2條)台灣腸都好出色,腸衣香脆,肉質都好juicy,唔會好鹹啱哂我🌟台式小食: 甜不辣 (跟餐價$20/3大塊)店員推介我試下佢地既甜不辣,口感煙韌,加埋甜酸汁一齊食都幾特別😄🌟自家煲製冬瓜茶 (少甜) (跟餐+$8)飲

🌟慢烤雞腿芝士蛋吐司 ($53)

🌟古早味手工滷肉飯 ($38)

🌟番茄紅燒台式牛肉麵 ($68)

🌟台式小食: 花枝丸 (跟餐價$20/5粒)

🌟台式小食: 黑布台式香腸 (跟餐價$20/2條)

🌟台式小食: 甜不辣 (跟餐價$20/3大塊)

🌟自家煲製冬瓜茶 (少甜) (跟餐+$8)
飲品方面就揀左冬瓜茶同桂花烏龍,用上台灣既冬瓜磚同低糖配方,甜度適中,唔錯

🌟桂花烏龍茶 (跟餐+$10)
要推介佢地既冷泡茶,小店選用台灣茶葉並以8小時低溫冷泡,仲無添加糖同不含防腐劑,口感清新,解膩之選😋😋😋