2016-04-24 2260 瀏覽
個日本身諗住去seoulmate 點知冇開喎 唯有去附近睇下邊到有韓國野食 行行下就入左呢間Lunch combo入面包括:4隻炸雞, 韓式辣醬雞塊, 韓式飯糰, 沙律, 醃蘿蔔炸雞同辣雞塊都算炸得幾鬆脆 入面都保持到有肉汁 不過就唔多~原味既炸雞味道就真係冇乜味 而辣醬就有好香既蒜蓉味 係驚喜 絕對唔係平時街賣既韓式辣醬既味 食完可以用醃蘿蔔清清口氣而飯糰其實係蟹籽飯糰 冇其他既材料 真係淨係得蟹籽同飯 不過蟹籽既份量係好足既 調味亦只係得麻油同少許鹽 清清淡淡 對食慣濃味既我地亦未嘗唔係好事沙律都冇乜特別 主要係用檸檬同少少芥末做醬汁 菜都算幾新鮮韓國野總係有芝士同蛋 但係點解d韓妹韓仔又唔肥架呢 芝士蛋捲係好多韓國食店必有既食物 呢間都一樣有~濃郁蛋香既厚厚玉子卷入面有蛋汁同芝士漏出黎 邪惡極了! 雖然佢既芝士係做到流心 但係就唔夠多 而且唔係用會拉絲既芝士 少左份視覺既衝擊 ; 蛋卷既生熟程度啱啱好 仲keep到入面有蛋汁咁juicy 不過就卷得稍為鬆散 食既時候冇咁方便;醬汁係茄汁同沙律醬 酸酸地 解左芝士既油膩感
Lunch combo
Lunch combo入面包括: