2019-01-20 101 瀏覽
今日原本諗住去世宙佳寶買嘢打邊爐,好耐無行開呢邊,原來入面開咗好多餐廳,見到有一間牛知已係食火鍋放題,計下數,其實仲平過自己買料,就試一試佢啦! 呢到地方好大,座位闊落有四款湯底,今次揀咗一個韓式泡菜鍋,湯底味道類似部隊鍋,有少少辣。 每台有部平板電腦用來落單,追加食物 吧枱有十幾款蔬菜,麵,腸仔,芝士腸 另外丸類和肉類係用平板追加,唔係放喺吧枱嘅,會比較新鮮。丸類有少見嘅長洲魚蛋。安格斯牛肉,紋靚,但薄切,可以食多幾碟 海鮮有玻璃蝦,青口,墨魚仔,青口好大隻 熱食方面有炸餃子,番薯仔,番薯仔好甜 炸雞反而有驚喜,炸到外脆內軟飲品有好多選擇,除咗一般韓式罐裝飲品外,最抵讚係有茶包俾你沖熱茶飲 甜品係雪糕機,乳酪軟雪糕好滑,個人認為比雪糕杯好!汁醬係用上韓式醬油,上面仲會有建議配搭,不過我認為加埋新鮮蒜蓉,紅辣椒,蔥花會更加嘢未

呢到地方好大,座位闊落

每台有部平板電腦用來落單,追加食物

吧枱有十幾款蔬菜,麵,腸仔,芝士腸

安格斯牛肉,紋靚,但薄切,可以食多幾碟

海鮮有玻璃蝦,青口,墨魚仔,青口好大隻

熱食方面有炸餃子,番薯仔,番薯仔好甜

炸雞反而有驚喜,炸到外脆內軟

甜品係雪糕機,乳酪軟雪糕好滑,個人認為比雪糕杯好!