2023-12-03
最近偶然遇上西營盤呢間韓式酒吧,係一個適合同三五知己飲幾杯嘅好地方,而且佢地嘅炸雞做得好出色👍🏻尤其係芝士無骨炸雞❣️用鐵板盛載嘅芝士無骨炸雞,剛上菜時芝士仲「滾動」緊😆 其味道甜中帶少少辣,炸雞不但外脆內嫰,加上無骨所以有「啖啖肉」嘅感覺,相當滋味😋 雖然另一款甜辣醬炸雞嘅味道都調較得惹味啱啱好,但明顯俾芝士嗰盤直接比下去🤭但想提醒大家一下份量,佢地每一樣食物都比我想像中多好多😂 只係睇相片大家可能會以為我叫左兩盤炸雞,但其實我只係點左一款名為 Half+Half 嘅雙併炸雞,有啲似三至四人份🙈 所以如果只係兩個人的話,我認為只叫一份小份嘅炸雞已經好足夠🍗魷魚沙律同牛肉石鍋拌飯都相當足料,腍腍地嘅辣魷魚絲配爽口嘅粉絲,係好開胃嘅前菜;而牛肉拌飯亦唔會過於油膩👍🏻士多啤梨奶昔同柚子燒酒係解辣解渴嘅好選擇🍸 柚子燒酒嘅柚子味突出,甜甜地幾適合女士喝,但如果燒酒嘅味道再明顯啲就更好啦;士多啤梨奶昔唔會過甜,又靚又Creamy,有驚喜😋到訪當晚雖然係平日,但都客似雲來,亦有好多街坊喺散步/放狗時經過互相傾下計,氣氛好好👍🏻聖誕臨近,大家不妨同朋友到呢度聚一聚啦☺️