2022-08-17
CHIMAC中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖今日係尖沙咀搭左天星小輪黎中環,落左船係碼頭見到新開左間韓式炸雞店,望落都幾吸引,而且好多人幫襯,所以決定試下炸雞既味道都幾多,分別有韓式黑炸醬,洋蔥芝士,蜂蜜焦糖,經典甜辣同埋蔥蒜醬油味,每一款都咁吸引真係好難揀呀。。。最後我地決定左叫一份原隻洋蔥芝士炸雞同埋蜂蜜焦糖炸雞腿肉原隻洋蔥芝士隻炸雞離遠已經聞到香濃既芝士香味,而炸雞既表面鋪滿左芝士粉,睇見已經流晒口水,食落雞既表面非常香脆,而入面既雞肉仍然能保持肉質鮮嫩,唔好太乾身,真係好難得蜂蜜焦糖炸雞腿肉蜂蜜焦糖口味感覺更勝一籌,整件炸雞都沾滿晒香甜既蜂蜜,造成完美既拉絲效果,加上食落好sweet,真係食到停唔到口呀,而且炸雞腿啖啖肉完全無骨,真係無得頂呀
中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖
原隻洋蔥芝士隻炸雞