2019-05-06 2349 瀏覽
不嬲都好想試一次素菜buffet, 奈何見過唔少人都話質素好參差,尤其有啲要排勁耐隊,仲要限時咁食,今次受到 @nommyhk 嘅邀請,去試吓一間西式嘅素菜(其實佢無話係真係西式但既然係西廚學院,我諗都算係西式嘅😂😂)-入到去一坐低已經好warm, 因為隔離有個大大個嘅火爐mon 🙈同埋一路播住唔同嘅聖誕歌,好有節日嘅感覺🎅🏽🎄先行一圈再拿嘢食,見到有唔同類型嘅食物,有咖哩羊肉🥘/肉骨茶🍲/串燒🍢/漢堡包🍔/Pizza🍕/墨西哥卷🥙/蛋糕🍰/沙律🥗,當然唔少得菜菜菜啦🥦🥔-總括嚟講,食物質素都ok 嘅,有啲食落都感覺唔到原來係素嚟,最鍾意佢個肉骨茶,竟然有藥材味道!正!另外個🍔都好食,食落真係好似真肉,後來先知係用大豆造嘅,模仿豬肉嘅質感!好驚喜!其他嘅菜式不過不失啦~誠意搭夠!最warm 嘅係一邊食,一邊會有啲學員行過嚟問吓意見,又好耐心咁解答我哋嘅問題😽😽美中不足係食物嘅選擇比較少,建議可以加多啲嘢,可以揀多啲,另外甜品得兩樣真係太少喇!!我呢啲甜品控唔夠喉添😂😂同埋食物質素都有進步嘅空間,好似啲菜有少少太腍嘅感覺,不過又可能因為我鍾意食爽身,就會覺得太腍🙈🙈