早在點子開幕既時候,小妹已經被佢既梳乎厘班戟深深吸引著😍... 只可惜上次去到,店主竟然話pancake已經賣哂💔!店主仲話當晚要即刻飛✈️去台灣🇹🇼攞pancake粉,如果吾系之後都開吾到鋪😮。小妹聽到之後,覺得呢間小店好有heart💛,更加覺得1定要試下~今日趁港鐵🚉有星期6半價優惠💰,1於再去過😌!我地3點正🕒黎到,店內啱啱仲有1張枱,真系好好彩啊😇!叫得點子,店內又店少得波點呢😊?店鋪走台式簡約風🌿,牆上貼滿金黃色波點⚪️,帶點活潑既感覺👯。坐低之後當然即刻order梳乎厘班戟($88)啦!今次小妹做足功課先黎📖:梳乎厘班戟每日限量30份💁🏻,分別系3pm、6pm同9pm供應,每個時段限量10份架咋⚠️!order左之後,店員比左個籌我地😄~呢度連個籌都特別過人🙆🏻,系3D既pancake形,好軟熟架,下面仲貼左個number🔟~等到頸都長埋👀!45分鐘之後pancake終於上桌🤤!睇住個pancake脫模真系好療癒啊💓!由於pancake🥞即叫即製,上面既牛油溶得好快啊🍴!熱辣辣♨️梳乎厘班戟空氣感十足,口感鬆軟☺️,有d似梳乎厘。仲充滿蛋香添🍳,不過小妹就覺得就算加左蜜糖🍯都仲吾系幾

我地3點正🕒黎到,店內啱啱仲有1張枱,真系好好彩啊😇!

梳乎厘班戟
等到頸都長埋👀!45分鐘之後pancake終於上桌🤤!睇住個pancake脫模真系好療癒啊💓!由於pancake🥞即叫即製,上面既牛油溶得好快啊🍴!熱辣辣♨️梳乎厘班戟空氣感十足,口感鬆軟☺️,有d似梳乎厘。仲充滿蛋香添🍳,不過小妹就覺得就算加左蜜糖🍯都仲吾系幾夠甜...

雖然等待時間有d長😗,但終於試到期待已久既梳乎厘班戟😋~
2017-03-04
45 分鐘 (堂食)