2021-08-06
一向好熱愛食點心既我,一個人返工lunch都可以去飲茶既人☕,假日放假諗唔到食乜又飲茶☕,終於又試左間老字號🍴7色燒賣 $487️⃣隻色既燒賣真係第一次見👀入面包含左7️⃣隻口味:原味,Wasabi,辣味 ,黑松露 ,粟米🌽,菠菜🥬,芫茜個人覺得入面最出色既係黑松露同wasabi做得最出色,黑松露個味道好濃郁,wasabi一食就好攻鼻,喜歡食辣既人一定要試!鮮蝦脆春卷🍤 $22炸得好脆,好香口👅饀料都好香,有驚喜🌿北菇滑雞蒸飯🐔 $24啲雞好滑好嫩口🐱 呢個價錢抵到爛 超多餸,飯又多,包你食到飽🍚好扺食,比起x記更平更抵食,佢仲有好多其他口味既飯😊花膠灌湯餃 $38足料既,灌湯餃個皮都唔容易穿, 不過個湯整體係偏淡口🙃, 如果重口味嘅人淨咁飲未必鍾意,將入口饀整出泥飲會濃味啲🥣牛肉球 $20正常發揮,有夾鯪魚肉做饀必食推薦: 七色燒賣 ,北菇蒸滑雞飯,鮮蝦脆春卷
7色燒賣 $48
鮮蝦脆春卷🍤 $22
炸得好脆,好香口👅饀料都好香,有驚喜🌿
北菇滑雞蒸飯🐔 $24
花膠灌湯餃 $38
牛肉球 $20
正常發揮,有夾鯪魚肉做饀
必食推薦: 七色燒賣 ,北菇蒸滑雞飯,鮮蝦脆春卷