2023-10-17 41 瀏覽
Treehouse 位於銅鑼灣市中心,店舖裝修非常有型格,知道係輕食,入內一試。叫咗一個 Elm Salad, Pho Soup, Sourdough Flatbread chips, Iced Ginger lemongrass and iced black coffee。 首先講吓 Pho Soup, 份量少少地,湯底特別,有芽菜,紫色洋蔥,加上牛油果,雖然沒有肉類,但這個組合有新鮮感。Sourdough flatbread chips 超級好味,同朋友一路傾一路食,快過食薯片。佢嘅chips,加上特別嘅醬 (逗泥加咖喱),好有印度風味。至於Elm 沙律, 豐富嘅蔬菜做底,加上特別的豆腐乾,甜番薯條,新鮮西蘭花,加上藜麥,整個沙律清新好味,剛剛飽肚,又唔會油膩,感覺舒服。特別一讚 iced ginger lemongrass, 鮮甜好味!大部份座位都係高凳,不是特別舒服,不過係一個好chill嘅食嘢好地方!