2011-02-15
今日係第一個同女朋友嘅情人節,原本諗住開開心心食餐飯慶祝,點知變成吵架收場!兩個星期前已book咗枱,由於節日關係,佢哋分咗兩段時間18:30和20:30! 20:30 準時到達,佢哋話清潔緊d枱,20min後叫我們上樓上,點知上到去點知上到去都要等多15min先有枱,相信節日關係,要等都無可口非,亦唔會怪佢!問題係坐下後一直無人來serve,無manual,連杯水都無!ok fine自己搵manual叫咗waiter過嚟take order,見佢哋take order 只係用腦記無筆無紙都知出事,其間都追過幾次,一直話嚟緊,想再叫其他嘢食住先,點知個waiter話新嚟,英文又差又唔識講中文,話叫人嚟幫,幫個waiter又係無紙齋用腦記,然後其他人又叫佢,只見每個waiter都好忙,走嚟走去用腦take order, 問題係到了22:05都係咩都無,枱面仍然連一杯水都無!女朋友餓到胃抽筋,仲哭出嚟!唯有立即走,去附近食河粉!女朋友只留低一句"從來都未試過情人節係咁"之後就回家,都宜家都仲未氹番佢,亦唔知可以同佢講d咩!咁大個人都未試過咁"魚",今次都算係第一次!真係好後悔book咗嚟間餐廳!各位如果想同女朋友分手,相信嚟間餐廳幫到你哋!唔想分手嘅請三思才好幫襯,千萬別要再有小弟嘅唔開心經歷!