2010-08-13 19 瀏覽
大哥,呢篇係為你而寫既食評呀book左7:30p.m , 但係聽電話位職員應該搞錯左以為我地book聽日...不過好彩都有位(仲要o係VIP房度)我地一行6人total嗌左兩個pasta同三個main course share,全部都加$20轉餐,餐有沙律,麵包,餐湯,同埋餐飲。首先講下沙律: 有蕃茄粒,菜,同埋唔知係紫色洋蔥定乾蔥的東東,幾fresh,幾開胃麵包: 雖然我地只係叫左5個餐,但佢都俾6個麵包我們 麵包細細個,外皮幾脆! 除左牛油外,餐廳亦有提供橄欖油同醋,我好鍾意 餐湯: 我地要左兩個雜菜湯同三個龍蝦湯 , 我飲左幾啖雜菜湯 , 幾多材料又唔會太稀,nice! 但龍蝦湯我冇飲就唔知咩味~煙三文魚扁麵(蒜片橄欖油汁): pasta可以揀茄汁,白汁同蒜片橄欖油汁, 而pasta都可以揀意粉,扁麵etc , 呢個煙三文魚扁麵好正呀!
大哥,呢篇係為你而寫既食評呀

不過好彩都有位(仲要o係VIP房度)

全部都加$20轉餐,餐有沙律,麵包,餐湯,同埋餐飲。

首先講下

麵包: 雖然我地只係叫左5個餐,但佢都俾6個麵包我們
麵包細細個,外皮幾脆!
除左牛油外,餐廳亦有提供橄欖油同醋,我好鍾意

幾多材料又唔會太稀,nice! 但龍蝦湯我冇飲就唔知咩味~

一上檯就聞到好香,d煙三文魚煮得岩岩好,唔會太熟太粗糙!
扁麵都okay,不過未到al dente; 另外如果個pasta再大份少少就更加好喇

肉醬千層麵: 呢個幾大份呀,個sauce好味,不過我覺得個千層麵有點太厚
同埋肉醬既肉碎有點太大粒同粗糙,但整體是ok的!

羊架: 朋友話想食 ,於是order。 一碟有4件 ,我同其中一個朋友share一件,都唔錯,
幾有羊味又唔太"騷",7成熟剛好,肉帶粉紅色。伴碟既薯蓉同配菜都okay!

肉眼: 因為之前睇食評有食家話叫7成熟似well done,所以我地都係叫5成熟!
果然朋友都話佢地既5成熟似7成熟多d! 件肉眼都幾juicy,而且有炭燒既味道!
不過都幾多脂肪! 下次要試西冷

咸豬手: 見到差唔多每檯都有點呢道菜! 隻豬手真係好大隻!
上檯後侍應會問要唔要mustard,我覺得點mustard係好味過點佢個sauce!
仲有,朋友們話呢碟既伴碟著蓉係咁多碟之中最好味ga喎,唔知點解呢

食完main course之後侍應有禮問要唔要試下佢地既甜品,但我地諗住之後去食糖水所以冇叫!
最後飲埋餐飲就走lu,美好的一頓晚餐!!!

去餐廳食飯食物固然重要,但更加重要既係大伙兒食飯既氣氛嘛!
同你地食飯真係好開心好relax呀! 唔經唔覺我地已經識左6-7年喇,
黎緊呢年雖然我地有D人會入大學,有D人要考A.Level ,
但係我相信我地既友誼係不滅既!!!!

最後要同大哥講多次happy birthday!!! love u ^v^
跟餐salad
煙三文魚扁麵(蒜片橄欖油汁)
肉醬千層麵
肉眼(5成熟)