2021-05-15 2405 瀏覽
為咗落Bar可以去到幾盡?疫情之下夜晚無堂食唔係問題,最大問題係無得落Bar,衣家D酒吧終於比開,為咗落Bar,於是我同我D老友決定走去打針。一入門口個侍應已經問我地打咗針未,我老友打晒兩針,我就打咗一針,佢話要出示證明,我地又無woo,點算呢?個侍應好好咁教我地Download個政府App,又Scan身份證,又開口合口咁影相,搞咗一輪,終於成功入場,嗰個Waiter都非常有耐性,唔好意思前唔好意思後咁,其實我地明嘅,最緊要有得飲就乜都得。叫咗杯Murphy's生啤,大啖大啖入口,一個字,爽﹗呢種感覺真係只有Bar先至搵得到。另外叫咗個Nachos,雖然無焗芝士喺上面,不過有牛油果醬已經掂晒。
2021-05-11