2018-04-05 921 瀏覽
清明唔使去拜山,出去行個圈,繼續搵下更多咖啡店,今次搵左呢間,位置非常方便,就沿住太原街行上去往皇后大道中方向,就會見到得知呢間店原來係由Paul Lafayet嘅人主理@_@店面唔大,只有幾張2人枱,門外亦設有2個座位,不過要面向馬路,我就揀左裡面坐了櫥窗擺放多款食物,有牛角包,蛋糕等店內裝修簡約,而每張枱都有一樽花,無錯,係一樽,都幾特別,好似飲品樽咁我承認,雖然我係鍾意飲咖啡,但今次黎絕對係為左個crème brûlée而來 ($48)賣相幾靚,只係略嫌細了一點,不過tea time岩岩好焦糖分佈非常平均,食落去,嘩,勁滑嘅口感,好好味難怪成為推介食物,我都誠意推介 ! 另外叫左杯flat white $38拉花幾靚,仲有一件小蛋糕,唔太甜個人黎講幾鍾意呢類,喺杯咖啡旁邊放上一塊曲奇或蛋糕整體唔錯,呢度又方便易搵,唔會喺d橫街內,但又不失寧靜,確實係消磨下午的好地方,下次有機會再試下牛角包及其他咖啡

得知呢間店原來係由Paul Lafayet嘅人主理@_@

櫥窗擺放多款食物,有牛角包,蛋糕等

賣相幾靚,只係略嫌細了一點,不過tea time岩岩好
焦糖分佈非常平均,食落去,嘩,勁滑嘅口感,好好味

難怪成為推介食物,我都誠意推介 !

crème brûlée

另外叫左杯flat white $38