2019-07-10
位於銅鑼灣的耀華街,係鬧市中的酒吧街,每次去呢條街都係為左同三五知己促膝把酒。 今次經過耀華街,見到呢間新開既腐皮壽司店Hungry Dino,就即刻入左去試下!呢間新開既餐廳主打外賣,店舖面積唔大,提供少量座位供客人使用。首先,打頭陣試左既係四款不同的腐皮壽司,分別是三文魚牛油果,黑松露帶子粒,柚子左口魚同埋蔥吞拿拖羅蓉。三文魚同牛油果既配答完全可以突出到三文魚的鮮味,而帶子份量亦都十足,厚度同一個$5硬幣差唔多,而且十分新鮮,十分建議大家一試!蔥吞拿拖羅蓉腐皮壽司既吞拿拖羅蓉既份量亦有好多,吞拿拖羅蓉同飯既比例大於一比一,可見到餐廳既用料十足。除左腐皮壽司,我地仲叫左咖哩雞扒便當,便當所用既係日本咖哩,而米就選用日本珍珠米,再加上鮮嫩的雞扒,令到我食完都仲想試多啲野!飯既份量雖然係一人份,但係份量絕對唔會俾其他餐廳所提供的飯盒為小。最後,我仲叫左兩種飯團,分別係泡菜三文魚同埋明太子三文魚飯團。泡菜三文魚有少少辣,但係就算唔食得辣既我都入到口,而且辣味就突出到三文魚既味道,推薦大家一試。而食明太子三文魚飯團既時候一入口就感受到明太子既新鮮,中意食明太子既你就絕對唔可以錯過。飯團既份量
柚子左口魚
三文魚牛油果
葱呑拿拖羅蓉
黑松露帶子粒
咖喱雞扒便當
最後,我仲叫左兩種飯團,分別係泡菜三文魚同埋明太子三文魚飯團。泡菜三文魚有少少辣,但係就算唔食得辣既我都入到口,而且辣味就突出到三文魚既味道,推薦大家一試。而食明太子三文魚飯團既時候一入口就感受到明太子既新鮮,中意食明太子既你就絕對唔可以錯過。飯團既份量都算適中,食一個再加配其他野食都可以。
泡菜三文魚
明太子三文魚
下次再黎銅鑼灣一定會再黎一試,因為仲有好多款式既食物想試下!我亦都非常推薦大家一齊試下!
Menu: