2023-02-09 316 瀏覽
呢間烏冬好似一向都好出名,好耐之前有食過佢哋近長沙灣嗰邊嘅分店~已經覺得佢哋嘅烏冬幾出色!💓今次將嚟到觀塘分店食lunch,一樣出色!不過以一個晏晝飯嘅價錢嚟講,佢就進取咗少少啦💸~魚湯豆乳鳥冬(熱)+關東煮 $78🐠🥛魚湯嘅味道濃郁得來又唔會覺得好鹹,加入豆乳,令到成個湯底更加香滑,我足足飲咗大半碗湯,之後都唔會覺得口渴,證明佢哋嘅湯底真係冇落味精㗎~關東煮一碗入面有五個唔同款,分別係蘿蔔、獅子狗卷、雞蛋、蒟蒻同埋椰菜卷🍢🍢,蘿蔔同雞蛋煮得特別入味,蒟蒻嘅質感夠晒Q彈!整體嚟講,關東煮嘅份量都夠多!💓月見烏冬(熱)+骨付雞 🐔$90月見烏冬有名門卷、海苔、生蛋,配上薑同蔥~姜同蔥嘅出現提升左成個湯底嘅味道!✨我嘅食法係直接整爛隻蛋,將佢撈埋烏冬一齊食~🍳蛋真係世界上世一嘅平價美食!🥰另外骨付雞簡單啲嚟講就係雞髀!🤣呢個係必嗌嘅item,當日同行嘅同事大推!雞皮焦脆香口,入面嘅雞肉嫩滑多汁,食到最後會覺得偏鹹少少,但係配埋烏冬一齊食,我又覺得冇乜大問題,推介大家試吓尼個骨付雞🥰👍🏻👍🏻👍🏻

魚湯豆乳鳥冬(熱)+關東煮 $78🐠🥛
月見烏冬(熱)+骨付雞 🐔$90