2018-12-03
在大角咀搵食, 剛好遇著想食的一家餐廳例休, 見到這間有個黑色的漢堡幾特別, 原來是以前很出名的墨魚餅餐廳, 我都未有食過, 於是就想試試。第一次來, 不太熟悉有什麼好吃, 老闆很主動的來招呼。蝦多士, 炸得有點over, 感覺好熱氣, 蝦味不太多。皇牌墨脆堡配薯角 配蜜糖芥末醬同蝦多士一樣, 薯角也是炸得太過, 一來唔健康, 二來影響味道。咬一啖包, 已經聞到好明顯的燶味, 雖然個包本來黑色, 睇唔到佢燶黑左, 但我地100%sure係其中一塊麵包烘燶左, 我地不斷議論, 老闆娘都問咩事, 但當我地反映左問題, 老闆娘第一反應係否認, 並且解說個包係黑色唔係燶, 稍有常識都明白, 黑色既野都可以燶吧??為何不檢視一下? 承認錯誤? 感覺就好像我們故意亂說, 想呃多一塊包然後還辯稱沒有烘得很脆, 而明明我地食到又燶又脆, 自己做的東西, 也不知做成點, 而且也很少客, 心去了哪裡?令我想起不久前, 街巿買了黑心薯仔, 回去跟店家說, 她態度也是一樣否認和認為別人亂說咁既態度做生意, 不太妥當吧?全餐最好食係墨魚餅, 但係咁食法太貴了, 難怪晚飯時間都無人, 加上咁既營商態度, 唔知做到
第一次來, 不太熟悉有什麼好吃, 老闆很主動的來招呼。
蝦多士, 炸得有點over, 感覺好熱氣, 蝦味不太多。
皇牌墨脆堡配薯角 配蜜糖芥末醬
咁既態度做生意, 不太妥當吧?
全餐最好食係墨魚餅, 但係咁食法太貴了, 難怪晚飯時間都無人, 加上咁既營商態度, 唔知做到幾耐呢?
環境方面, 地方甚狹小, 仲用高腳椅, 好易撞到腳。