2021-08-13
🐟每逢星期五同男朋友拍拖去揀間餐廳食飯,大家都鍾意食川菜,就上網搵下,咁啱見到呢間餐廳裝修都唔錯,所以就去試下 🏠入到去覺得裝修好靚,好乾淨企理,比起平時街邊既中菜館,呢度環境寬敞,碗碟都好靚,係Tiffany blue💰價錢黎講,我覺得一般,定價都唔係話好貴,一個小菜大約70至$80左右,而酸菜魚既價錢可能就會貴啲,即時入會可以有$10現金卷。😁😁🍖食物方面,我哋叫咗酸菜魚、口水雞同埋麻辣豬紅。口水雞好食,不過我覺得呢樣野好難整得好難食,只要個汁同埋隻雞正正常常其實已經好夾好好食。🐖麻辣豬紅就唔係好夠麻辣,而且定價都有少少貴,我冇記錯加埋一好似要60蚊到,份量唔係話少但都唔多,但係豬紅本身其實好平,加上唔係話好好食,如果唔係好鍾意食豬紅既話,所以可以唔洗特別試。🐟最後就係我我哋每一次都會叫嘅招牌菜酸菜魚,用個爐加熱住都幾得意嘅,不過個紅色邊都幾辣手,所以食嗰陣都要小心。湯底我覺得唔夠酸,而且有少少芝麻其實我係好唔鍾意,雖然我好鍾意食芝麻糊但係個湯底有少少芝麻味我覺得有少少怪。不過入邊嘅配料都好足,例如有蓮藕、萵筍、芫荽、寬粉,全部都係我鍾意食既野。可惜湯底其實好多油,我就覺得有
不過入邊嘅配料都好足,例如有蓮藕、萵筍、芫荽、寬粉,全部都係我鍾意食既野。可惜湯底其實好多油,我就覺得有少少難飲,全部都係油黎,只要你唔係校到最熱,個湯面就會有少少白點,我本身都有少少怕油膩㗎,所以我應該下次都未必會再點。
🧑🏻💼不過我覺得服務都唔錯嘅,例如我哋食唔晒想打包嘅時候,就有個哥哥主動幫我哋打包,我諗應該係店長嚟嘅,侍應都好快手,上菜速度都叫快。