2018-04-19
是日兩個餓鬼收工,約系銅記相聚。見天氣凍凍地,咪話不如打個邊邊啦。所以開始搜尋下有咩食啦。見到哩間專做烤魚鍋既,咪一於試下得唔等先,同大陸探魚有無得揮先。入到店鋪,裝修幾有特色,同返上去差唔多。唔理三七甘一,一於開始叫餐。佢有銅魚,銀魚,同金魚三個套餐選擇。野飲除左一般鑵裝外,還有自家制既菊花及紅梅汁選擇。我地抱中伏唔伏既心態咪試下個銅魚先,就算伏都唔咁傷先啦,順便試下佢的自家飲品,鑵裝周圍都有啦,緊系試下自家出品啦,識食緊系咁選擇啦,岩唔岩先🧐😉好快侍應生就抱住個爐埋黎,隔住玻璃蓋。睇到條魚又幾大啵,配搭上都好掂咁,不禁食指大動,口水分泌得嚇死人。陸續有前菜及其他食物送上台。芽菜,木耳,胡麻沙律,自己醬椰菜等,不過不失。終於主角由沉睡中,隨住翻滚的水態,輕絲既煙霞中,飄散出那誘人,麻香辣的氣味,我真的把持不住。急不及待地夾起一塊烤魚試試。味道濃郁,香麻辣混和一體,三感系口腔中循環不息,實在太邪恐了🤣🤣🤣🤣湯汁開胃。魚皮香酥,魚肉滑嫩,完全無因為多重既加工而影響魚肉任何地方。一輪斯殺完,就開始落其他食材。有聖子皇,海蝦,扇貝,蜆,牛肩肉,豚肉,雙響芝士,台灣蜜糖腸,火腿等最讚系海鮮及牛
入到店鋪,裝修幾有特色,同返上去差唔多。
最讚系海鮮及牛肩肉,新鮮,夠味外,完全揾唔到一點可挑剔哦。
可能湯汁香濃,湯都飲埋😂😂😂
自家飲品,味道唔會太甜,清涼爽感,都值得一讚。
整體而言,食物,價錢絕對值得讚的。唯獨侍應既反應力需要改善一下。