2021-07-17 345 瀏覽
屯馬開通真的很興奮🤣令到九龍城既人潮多左唔少😨 想搵既靜靜既角落停低嘆杯茶🍵一禪覺得係一個好選擇🔲 雖然係商場裡面 但店如其名 瀰漫一種禪既意識🌀 木系既裝潢🪵同埋主打Vegan 既料理 營造左一個好Peaceful 既氣氛👍🏻 值得一讚既係食物唔會因為Vegan做法而Compromise 左味道😋⭐️ 伯爵茶黑莓蛋糕 🍰蛋糕底本身比較Dense 但Cream既輕盈平衡得剛剛好😚 完全唔會有某D Vegan 蛋糕食完一口油的感覺😅 伯爵茶味道好突出☕️ 甚至有點搶味 如果黑莓甜度多D中和返就更完美🫐⭐️ 海鹽朱古力曲奇 🍪 Soft Bake既美式曲奇 煙煙韌韌無得輸😜 朱古力有點半融Gooey的感覺🍫 比起美式更勝一籌既係調味唔會過甜🇺🇸 試得出佢嘅心機⭐️ 豆腐焙茶 🤎本身唔係好鍾意飲焙茶😅 但係豆腐加添左一份Creamy既口感😚 加上泡沫既滑令口感更加豐富🥰
伯爵茶黑莓蛋糕

⭐️ 伯爵茶黑莓蛋糕 🍰