之前一直只幫趁外賣,最愛雲吞雞湯, 從未飲過如此鮮甜的雞湯, 鮮蝦雲吞好味. 惟現在已沒有了. 今日特地約朋友惠顧堂食。先預留羊肉煲套餐,包括羊肉煲,糯米飯和瘦叉燒.  掛住食, 最後忘了為羊肉煲拍照留念😅😅😅😅😅. 其羊肉大件軟淋,除附送生菜和麵(幼身米線)外, 配料豐富,包括有馬蹄,冬菇,冬筍, 炆得入味, 吃得出用心製作, 十分推介.  相信羊腩煲更正👍有機會必試. 星期日中午12時,居然要等位. 幸好較早前已訂位(訂位要求每名客人最低消費$150). 飯店燒味出名, 眼見檯檯都點燒味😋😋😋😋😋朋友怕肥叉燒肥,我因個人喜好則至愛肥叉燒 (愈肥愈愛), 滿以為瘦叉燒會較硬,原來不! 非常香口,一點也不硬, 十分推薦,一定要再吃!糯米飯吃時絕不肥膩, 不錯不錯. 看見左鄰右里均叫干炒牛河. 也叫一碟, 朋友讚唔錯. 因我不吃牛, 沒能吃.至於琵琶豆腐, 不過不失. 備註: 我另一名好友推介黑松露雞超正, 下次必試!

備註: 我另一名好友推介黑松露雞超正, 下次必試!
瘦叉
糯米飯