2022-08-24
襯八號風打到嚟前一晚去咗厚福街食串燒。間舖喺街尾嘅小巷入面,店面細細,但入面都有幾張枱可以堂食。.睇menu見到啲食物都好多種類,除咗串燒,仲有焗海鮮、涼拌菜同養生粥。價錢都幾抵。除咗一人一個全日特價餐,仲散叫咗其他食物。.- A餐 ($58)燒蒙古羊架+台灣蒜香腸-配薄餅+七喜呢個燒蒙古羊架真係好出色!好厚肉,而且一啲膻味都無,連唔食羊肉嘅朋友試咗一啖都話接受到。羊架本身就燒得好香,個人覺得唔使落調味粉食仲正,如果唔係會浪費咗件羊架。..- D餐 ($58)燒蒜蓉粉絲扇貝+五花腩肉+雞軟骨+ 台灣蒜香腸-配薄餅+七喜呢個價錢嘅套餐有原隻扇貝食真係好抵。蒜蓉份量好足,調味夠惹味。另外的三款串燒都燒得唔錯。..燒饅頭 ($16/2串)燒牛脷 ($26 x2串)燒五花腩肉 ($18x2).貪得意試吓燒饅頭,外脆內綿好特別。一粒蒜蓉都見唔到,但成舊饅頭都好香蒜蓉味!另外的兩款串燒都唔錯。..錫紙焗大豆芽 ($38).鮮牛肉粥 ($38).最後叫返啲懶健康嘅菜同粥,焗大豆芽好香牛油味,鮮牛肉粥估唔到又有幾大片牛肉喎。..估唔到呢間新開的小店咁有水準,價錢又好實惠,兩個人夾埋都係$300有找,會
- A餐 ($58)
燒蒙古羊架+台灣蒜香腸-配薄餅+七喜
- D餐 ($58)
燒饅頭 ($16/2串)
燒牛脷 ($26 x2串)
燒五花腩肉 ($18x2)
錫紙焗大豆芽 ($38)
鮮牛肉粥 ($38)
估唔到呢間新開的小店咁有水準,價錢又好實惠,兩個人夾埋都係$300有找,會為咗羊架同扇貝而再來。