2023-06-09
又發現另一間全燒鳥Omakase位於鰂魚涌IBURI🏮餐廳座位不多但乾淨企理😋坐低當然點番杯酒🤣食串燒必定飲生啤啦🍻睇吓總廚為我地準備18道甚麼菜式啦🥰首先來2個開胃前菜唯山水雲酸酸地好清新酒盗芝士🧀咸鮮味非常濃郁😋芝士吃落又香又滑餐廳主打都係雞肉同雞內臟🐔🍢串燒有雞冠🐓雞喉嚨、雞頸肉、高知縣青椒仔、雞頂天、雞下巴、雞翼、日本新式縣茄子、雞胶軟骨、雞腎銀皮、雞心、雞肝、燒番薯、京葱雞肉串、月見雞肉串第一次食燒雞冠*雞喉嚨*雞頸肉*雞頂天🤩一咬油脂爆開勁香口🐓*雞下巴只係尖部位不可吃,但口感好惹味🤤一試難忘😋仲有日本新式縣茄子,用上秘製醬汁吃落味道更加惹味依度雞肝暫時係史上最好食🙂師傅燒到7成熟,入口軟化燒番薯又香又甜京葱雞肉串用雞小腿部位,吃落又香口又嫩滑好鬼串燒結尾一定係🐔月見雞肉串自家製用新鮮雞肉,吃落會有口感鬆化的🥣雞白湯雜炊入面有白菇,本菇,蛋花,紅蘿蔔,好足料👍味道好濃郁但又不會油膩感🍜白雞湯拉麵師傅用昆布及三種鹽調製的,湯汁非常濃郁,但又不會過鹹😋🌽甜品北海道白粟米味道非常甜總括感覺餐廳總廚對烹調食物有好高要求,食得出每道菜都好用心去調製味道👍值得再來
坐低當然點番杯酒🤣食串燒必定飲生啤啦🍻
睇吓總廚為我地準備18道甚麼菜式啦🥰
首先來2個開胃前菜
唯山水雲酸酸地好清新
酒盗芝士🧀咸鮮味非常濃郁😋芝士吃落又香又滑
餐廳主打都係雞肉同雞內臟🐔
仲有日本新式縣茄子,用上秘製醬汁吃落味道更加惹味
依度雞肝暫時係史上最好食🙂師傅燒到7成熟,入口軟化
燒番薯又香又甜
京葱雞肉串用雞小腿部位,吃落又香口又嫩滑好鬼
串燒結尾一定係🐔月見雞肉串
自家製用新鮮雞肉,吃落會有口感鬆化的
🥣雞白湯雜炊
🍜白雞湯拉麵
師傅用昆布及三種鹽調製的,湯汁非常濃郁,但又不會過鹹😋
🌽甜品
北海道白粟米味道非常甜