2023-06-26
Wingman 專食雞翼,口味又多,每次食都要揀好耐。平日晚上都幾full,一入去就見到「一齊叫雞」嘅霓虹燈,裝修型格中加入港式元素,好得意。今次揀咗”Loads O’ Birds”套餐,包24隻雞翼(可選4款口味)、2款配菜。 21款口味中選4款好難揀,款款都吸引,選擇恐懼😂🌟24隻雞翼拼盤🌟Cali Style 加州風情:🍗滿滿嘅巴馬臣芝士碎加大蒜,加上雞翼熱力溶化芝士,好香!🌟Singapore Zing 新加坡辣蟹:🍗濕身雞翼上面有少少辣蕃茄醬🍗雞翼上灑上辣椒、炸蒜等香料,個人覺得有啲辣但好過癮🌟Honey Wasabi 蜂蜜芥末:🍗職員推薦嘅口味,由柚子同蜂蜜調成嘅醬🍗芥末另上,可根據自己口味加減🌟Drunken醉雞(+$18):🍗呢款係旺角分店先有,當然要試吓!🍗醉雞入面有汁,浸得越耐啲雞翼越入味🍗每一啖都香濃花雕酒味,越食越好啜😂🌟Grilled Halloumi Cheese 烤哈羅米芝士🧀上網查以為係烤餅嗰類,原來係一塊烤過嘅芝士🧀上面灑滿香料,味道偏鹹🧀但配上蕃茄同石榴剛剛好🌟Sauteed Broccolini 杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗🥦西蘭花苗即長柄西蘭花,花嘅
🌟24隻雞翼拼盤
🌟Cali Style 加州風情:
🍗滿滿嘅巴馬臣芝士碎加大蒜,加上雞翼熱力溶化芝士,好香!
🌟Singapore Zing 新加坡辣蟹:
🍗濕身雞翼上面有少少辣蕃茄醬
🍗雞翼上灑上辣椒、炸蒜等香料,個人覺得有啲辣但好過癮
🌟Honey Wasabi 蜂蜜芥末:
🍗職員推薦嘅口味,由柚子同蜂蜜調成嘅醬
🍗芥末另上,可根據自己口味加減
🌟Drunken醉雞(+$18):
🍗呢款係旺角分店先有,當然要試吓!
🍗醉雞入面有汁,浸得越耐啲雞翼越入味
🍗每一啖都香濃花雕酒味,越食越好啜😂
🧀上網查以為係烤餅嗰類,原來係一塊烤過嘅芝士
🧀上面灑滿香料,味道偏鹹
🧀但配上蕃茄同石榴剛剛好
🥦西蘭花苗即長柄西蘭花,花嘅部分似西蘭花,莖似芥蘭
🥦炒過嘅西蘭花
🥦上面灑滿杏仁粒同脆脆麵包糠,好香口
總結:中意食雞翼嘅人必試!另外仲有任食雞翼套餐,適合大胃王!職員嘅態度亦都好友善,而且店內播放嘅歌曲輕快同環境好match