2009-04-13 37 瀏覽
睇到前面d食評,以為自己search錯餐廳添!我真係唔覺得咁差喎!仲食到好滿足!一行5人黎到要搭枱,講真環境就唔好有expectation啦!因為好多人,有d迫,但都ok啦,最緊要d野要好食。我地叫咗5個餸,comment如下:1.)半隻燒鵝:講真有d肥,皮唔夠脆,但有鵝味,ok啦!2.)啫啫通菜煲:呢個不得了,一黎到d蝦膏香到十里遠都聞到!味道好,食到最後有d鹹,但係ok好味!同埋個份量真係多到你唔信,5個人食極都有,我估d菜座低有一斤以上!3.)XO醬海皇煲:呢個真係料足份量夠!一個海皇煲裡面有帶子,蝦,魷魚,豆腐,腐竹,魚,菜...出面d海皇煲通常用好多什菜墊底,然後先享最上個層放d帶子同蝦呀,所以有時食到底其實無咩野食;但係呢個煲好似食極都唔完,食到最底仲有帶子同蝦,我估成煲野座底有10隻帶子,好足料,good! 4.)椒鹽鮮魷:鮮魷size適中,炸得夠脆,一句講哂,好味!5.)中式牛柳:個汁加埋d洋蔥,好好味!d肉好「林」喎,好易入口,good!最後估唔到仲有豆腐花送!連呢個驚喜甜品都好味喎!好滑有豆味,我覺得好食過Lamma Island同大埔嘅阿婆豆花添喎!總括而言,呢餐

1.)半隻燒鵝:講真有d肥,皮唔夠脆,但有鵝味,ok啦!

總括而言,呢餐好滿足,一定會再黎!

XO醬海皇煲
啫啫通菜煲
椒鹽鮮魷
2009-04-12
XO醬海皇煲
啫啫通菜煲
椒鹽鮮魷
  • 啫啫通菜煲,中式牛柳,XO醬海皇煲