2018-03-26 679 瀏覽
.🕕近一年好似興起左食一字骨雞翼既熱潮🧐,其實都係一隻雞翼分開左一半姐😂😂有間小店呢期終於食到啦就係喺裝修過後厚德街市入面既!😎好似幾受TVB歡迎添🤣由美食車紅到開店,係咪真係咁好食呢?今日就同同事放工去一試😗現場一望似外賣店,但左手面都有少量座位提供,大概6個位吧我都等左五分零鐘就可以坐低趁熱慢慢食✌🏻✨望望мenυ,其實款式不算太多所以好易揀得落手,只不過就係心大心思揀要咩味💁🏻‍♀️最後見到鹹蛋味兩個字就叫左黃金脆脆炸一字雞翼😂😂難抵抗啊!呢鼓熱潮幾時會停😂👉🏻黃金脆脆炸一字雞翼 $28/6件•盒內有好多鹹蛋脆脆同蒜頭,而且個盒無咩油份,可能炸得剛好🤔雞翼食落口,有少量肉汁,熱辣辣都幾惹味🤤最緊要咸蛋黃味出眾,如果自己食晒都幾咸,好彩有人ѕнare✌🏻😗👉🏻沙嗲牛肉包 $25 •沙嗲牛肉包普普通通,拎上手微微暖,感受到剛剛烘起的溫度✨牛肉好有咬口,但唔夠腍咬好耐都未吞到,沙嗲味同茶記食開既差唔多但個沙嗲醬好濃呀,同埋偏咸食完飲咗好多水🙆🏻‍♀️反而個包皮好好食好軟熟又微脆😛想淨係買個包👉🏻慢煮冬陰公雞翼 $35/4件•小店有slow cook食都幾好!不過呢個真係幾有驚喜既✌🏻慢煮左

👉🏻黃金脆脆炸一字雞翼 $28/6件
黃金脆脆炸一字雞翼

👉🏻沙嗲牛肉包 $25
沙嗲牛肉包

👉🏻慢煮冬陰公雞翼 $35/4件
•小店有slow cook食都幾好!不過呢個真係幾有驚喜既✌🏻慢煮左既雞翼食落真係好滑溜,肉質肥美,本身ѕιze都偏厚身!咬開後見到微紅,應該係經過慢煮的關係!而冬陰公味都算出眾但可以再濃味一點就更過癮💁🏻‍♀️
👉🏻蔡芯咖哩魚蛋 $15
呢粒魚蛋應該係我最推介既食物🤓炸左既魚蛋炸得外皮脆脆裡面特別軟熟 食落口感十足配埋個醬真係好好食🤤
蔡芯咖哩魚蛋 & 慢煮冬陰公雞翼

2018-03-18
5 分鐘 (堂食)
  • 蔡芯咖哩魚蛋