2017-11-11
支持小店!雖然唔係成日出深水埗,但Lee間食店不止食過一次了,每次食完都想再嚟,正正因為佢個生煎包囉,飽肚食物,每次都無法食太多,但真係好好味,包嘅底部煎得香又唔會燶,包內嘅湯汁好甜,係肉汁嘅甜,真係好正!店主好好,仲有個教學食法"生煎四步曲",全靠睇咗先唔會食到就身都係,點解我咁講,因為我真係見到有其他食客噴汁呀!仲有佢個"灌湯小籠包"一樣咁出色,皮又唔厚,啱啱好。除咗LEE兩樣美食推介,另外仲食咗"雞絲粉皮",小店勝在每款細細碟,又唔貴,可以叫多兩款都得,我媽咪就最愛LEE個小食,每次食上海嘢,基本上都必食,LEE個小食佢讚得嘅,都係唔錯㗎!唔好以為細碟樣樣都小,見到張相你就知,足料,好多雞絲,麻醬分量啱啱好,粉皮都好滑。"薰魚上海麵"都唔差,薰魚汁又甜又惹味,只係我自己就怕佢太硬太多⻣,但屋企人就好like;"擔擔麵"我就啱食D,LEE度嘅麵煮得啱啱好,本身擔擔麵就偏膩,但LEE度都唔會太膩,都OK好食。