今日冬至, 天氣有d凍🥶, 又好乾燥🔥, 想食d甜品滋潤一下, 之前見到佢新開, 不過未食過, 等左一陣, 係外面望下餐牌, 唔係真係非常多選擇😜, 但真係未見過一間甜品店可以敢旺, 坐到好密🤪, 入去坐低見到枱有個QR code 亦可以好似大陸一樣, 連住某d電子支付平台, 叫左一個椰皇🥥燉桃膠雙皮奶🥛, 可以要椰汁也可以要杏仁汁, 揀左杏仁, 感覺會再滋潤d😁, 另外要左一個芝麻糊拼合桃糊, 等左一左椰皇🥥送到, 入面放到好滿😅, 聞到椰皇的香味🥥, 用羮食一口, 好濃好熱的杏仁味道, 再加上滑滑的桃膠和雙皮奶🥥🥛 感覺真係好滋潤食落好舒服又溫暖, 佢亦燉得夠時間, 椰皇肉都好容易用羮整出來, 真係好香😋, 試一口友人的芝麻糊拼合桃糊, 都食到二者的香味, 但友人話食到d粉狀😜, 敢應該無椰皇敢出色了😛60多元一個椰皇其實唔平😜😛, 不過都比預期好食😊👍
2024-12-21
其他