2020-09-15 238 瀏覽
自從小弟搬咗去天水圍之後,就開始去探索下周邊有乜好食,之前睇過上網d片話呢一間嘅格仔餅好食,但係我比較中意食雞蛋仔,所以就吖一底15蚊雞蛋仔試下,出面大部分嘅雞蛋仔為咗慳時間求方便,同驚嗰客等得耐就整定曬,搞到一底原本好脆好熱嘅雞蛋仔變到腍曬,好難食,但係呢間係唔會整定曬,而係即刻整俾你食,等咗15分鐘就有得食(相信有心想食好嘢嘅人唔怕等一陣),好脆好熱,好味呀。其實即叫即整雞蛋仔已經越來越少,仲要係平民價錢,唔洗排長龍去食嘅雞蛋仔(嗰d雞蛋仔名店),只係用你15分鐘嘅耐性,換嚟一底又脆又熱辣嘅雞蛋仔,真係好值得去食。P.S.其實對雞蛋仔唔係超有研究點樣為之好食,小弟只係覺得即叫即整雞蛋仔/格仔餅已經好食

外賣自取
  • 雞蛋仔