2022-11-17 57 瀏覽
尖沙咀「彤」距離尖東站只有3分鐘步程,環境卻是清幽雅致,好似隱世日本餐廳,食過之後,絕對令你難以忘懷既感覺。餐廳樓面好寬躺、裝潢好有日式嘅感覺、全木式設計好有家嘅感覺👍🏻壽司及刺身師傅安排了鰤魚,口感爽口鮮甜,絕對一啲魚腥味都冇!推介另外有鰆魚,師傅用咗稻草煙燻去烹調,所以食落去口感層次非常鮮明👍🏻再嚟就安排咗大拖羅壽司,入口即溶嘅大拖羅真係好令人吸引,從前以為喺日本先會食到呢個質素嘅壽司,而家喺香港都可以搵到啦,最後再嚟嘅就係北海道馬糞海膽,海膽超鮮甜,師傅再另外加咗富山灣白蝦仔,同埋三文魚子醬油漬,三樣嘢加埋非常有驚喜,出奇地真係好夾!好味指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️溫度指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️總括嚟講,呢間餐廳都非常有驚喜好特別!推薦大家情侶或者慶祝都可以過嚟呢度試吓👍🏻👍🏻👍🏻真係冇介紹錯
壽司刺身
師傅安排了鰤魚,口感爽口鮮甜,絕對一啲魚腥味都冇!推介

好味指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
溫度指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️