2018-05-13 1162 瀏覽
🍱🍜🍙又係中菜好推介時候👍🏻 9個fd gathering想食中菜最後揀咗呢一間!喺門口外面睇有少少似"男人的浪漫"🤣以為係食啲類似排檔嘅中價菜,食完先至係高質海鮮中菜😍夜晚八點去到爆曬場!生意唔錯好多都似係熟客!我偷偷地望下其他枱啲餸!又真係碟碟都好有份量望到都想食🤤💓🔸《日式冰鎮鮑魚》鮑魚最緊要入味、有彈性兼爽口!好貼心預先將鮑魚起肉,一啖放入口真係爽😝👍🏻🔸《招牌蜜汁叉燒》最鍾意呢一種半肥瘦而且唔會太甜嘅味道,不過每人分得咁少真係唔夠喉😌🔸《拔絲咕嚕肉》呢味餸絕對係超級驚喜之作,平時對咕嚕肉冇好感嘅我直到而家都好想再去食(暫時喺香港食過最正)拔絲嘅做法令到咕嚕肉嘅外皮勁鬆脆,醬汁酸酸甜甜超級有層次感!細細舊咬落去唔會覺得肥膩絕對必食!🔸《花雕酒蒸花蟹》身為一個海鮮控我對呢一道菜最期待!真係冇失望😍花蟹好新鮮雖然唔大隻但係啖啖肉,連蟹蓋啲膏都好甘香,但佢嘅精粹除咗花蟹,係底層用花雕酒再吸收花蟹嘅鮮味蒸蛋,有香又滑,一試難忘!🔸《懷舊砵仔焗魚腸》焗魚腸要整得好食真係好難,二而呢度嘅魚腸除左無腥味,重有濃濃嘅蛋香同陳皮味!整體對呢一餐非常滿意😎👍🏻價錢亦可以接受,大家如果下次有機會去記

🔸《日式冰鎮鮑魚》

🔸《招牌蜜汁叉燒》

🔸《拔絲咕嚕肉》

🔸《花雕酒蒸花蟹》

🔸《懷舊砵仔焗魚腸》

整體對呢一餐非常滿意😎👍🏻價錢亦可以接受,大家如果下次有機會去記住一定要食咕嚕肉同花蟹🤤💓
  • 啫啫生菜煲
  • 即燒乳豬