2023-10-18
當日係同屋企人walk in,試下呢間店,主要又見佢可以用openrice pay付款,夠方便。我地食左一個鐘都無都好快賣單走左,唔明點解呢間咁多人幫襯。落單要自己手寫落單,坐位都相當迫。明爐烏頭魚確實唔錯,佢個酸梅味道好出,魚肉岩岩好。叫左生菜包豬偏咸,菜又細塊又爛另外叫左個菠蘿炒飯,因為屋企老人家鐘意食,黎到個賣相係ok,但炒飯加埋得4粒菠蘿粒仔都唔知有無。另外飲品方面,其中一杯叫左金不換菠蘿沙冰(無影相),成杯飲左3分1到就無飲,盡左最大努力,完全零菠蘿味,只有金不換既草青味,簡直中伏最後賣單,同老細講比openrice pay,佢話壞機。跟住話比信用卡,佢望一望我張單又話要夠500先可以用,我張單係450蚊。再問咁可以比咩,佢就話現金、wechatpy同支付寶。老實講,咁佢就唔門口貼哂話會接受咁多付款方式,又無貼埋滿幾錢先用得,到比錢時唔係話壞就話唔收。真唔明點解仲要咁多人幫襯,岩岩再細心睇其實呢間都真係好多差評,唔會有下次,九龍城大把其他Thai菜
明爐烏頭魚確實唔錯,佢個酸梅味道好出,魚肉岩岩好。
叫左生菜包豬偏咸,菜又細塊又爛