2018-11-01
秋風起又可以打邊爐啦,今日朋友帶我哋嚟寶哥火鍋味館食火鍋放題。火鍋放題有三種價錢套餐,我哋㨂咗最貴嘅$288套餐。呢度最大特色係任飲,吓?冇咩特別?係除左啤酒汽水,連紅白酒、竹蔗茅根、酸梅湯都係任飲喎。嘆住紅酒打邊爐,成件事高級咗。一於無盡暢飲今晚夜有七十幾款火鍋料選擇,影幅大合照先~湯底都有超過十款選擇,我地梗左鴛鴦湯底。 【香濃沙爹湯】都幾濃花生香; 【雪蓮果椰子湯】幾香嘅椰子香味,但飲落就啖咗啲啲。【刺身拼盤】種類豐富,有加拿大象拔蚌、日本甜蝦、赤身魚肉、日本刺身墨魚、日本帶子。估唔到連和牛刺身都有。【七彩海鮮、靚牛拼盤】龍躉腩、黃金貝、海蝦、生蠔、花甲、鮮魷、刀貝、大蜆、沙白其中七款嘅特選海鮮。最正係大蜆,超級鮮甜。海蝦亦都相當不錯。靚牛可揀【本地手切肥牛】或【美國特級天然封門柳】或【美國安格斯牛小排】。我哋揀封門柳,肉味濃郁,不過四個人分就真係少咗啲。【招牌三寶丸】有蝦丸、墨丸、鯪魚球。全部真材實料手打出嚟,唔係買現成架。特級美國肥牛肉都係任食
火鍋放題有三種價錢套餐,我哋㨂咗最貴嘅$288套餐。
有七十幾款火鍋料選擇,影幅大合照先~
特級美國肥牛肉都係任食