2020-07-08
屯門係一個麻雀雖小但五臟俱全的地方,想要食咩都有,今晚去呢間無限追加雞的任飲任食雞煲小廚。每位任食2小時,星期一至四$168,而其餘日子就貴$20,任飲任食價錢嚟講算抵👍🏻餐牌有兩大張,有唔同食材任居選擇。除左可樂、椰汁,仲有啤酒及各項罐裝茶揀個人認為椰汁非常不錯,不會太甜又可以解渴解辣😁🎇佳記招牌雞煲🎇招牌雞煲汁底味濃,汁底算是惹味,小小麻香感覺加上刺激味蕾的辣味,實在不錯,雞件慢慢加熱吸收醬汁的精華😋🌌炸魚皮🌌炸魚皮香脆鬆化,加上惹味汁底,會令人不自覺地追加多碟🌅 魷魚+牛栢葉+蘿蔔+生根 🌅食到咁上下,當然就緊係加火鍋湯再食埋火鍋啦,雞汁湯底加上雞煲醬汁,味道不會變得太淡。🌠黑草羊片🌠羊片紋理均勻,不會太肥,食落帶少少甘甜騷香的羊味,必食之選✨生菜+油麥菜 ✨最後當然不少得蔬菜, 生菜及油麥菜吸收了湯底的精華變得更加甜, 增添一份肉的味道。總括而言,這家雞煲價錢都算實惠,而且味道亦都有保證,仲要任飲任食,性價比高,而餐廳位置都好多,夠舒適寬敞。
餐牌有兩大張,有唔同食材任居選擇。
除左可樂、椰汁,仲有啤酒及各項罐裝茶揀
個人認為椰汁非常不錯,不會太甜又可以解渴解辣😁
佳記招牌雞煲
🎇佳記招牌雞煲🎇
佳記招牌雞煲
炸魚皮
🌌炸魚皮🌌
炸魚皮香脆鬆化,加上惹味汁底,會令人不自覺地追加多碟
🌅 魷魚+牛栢葉+蘿蔔+生根 🌅
黑草羊片
🌠黑草羊片🌠
羊片紋理均勻,不會太肥,食落帶少少甘甜騷香的羊味,必食之選
生菜+油麥菜
✨生菜+油麥菜 ✨