今日我最好嘅朋友離開香港,下晝去完送機一個人返屋企,冇乜心機食晚餐,但知道點都要食啲嘢唔好餓壞,於是行吓行吓,就去咗屋企附近呢間小店試試。平日嘅晚市堂食唔算多人,相信因為今日開始強制用安心,所以唔多唔少影響咗堂食嘅生意,但相信呢間餐廳都幾受歡迎,因為都見小店間唔中都有接啲外賣單。我第一次嚟食,就揀咗期間限定嘅滑蛋鰻魚飯。跟餐免費可以飲美式咖啡或者台灣花茶,我見佢係現磨咖啡豆,其實好吸引,不過夜晚都係唔好飲咁多咖啡,於是決定揀台灣茶。落Order之後,聽到佢哋即刻準備製作滑蛋,即叫即做,用心製作。大概7、8分鐘就有得食。第一個感覺,賣相真係好靚,滑蛋超級鮮嫩,應該用咗日本蛋,因為有好濃嘅蛋香。鰻魚份量都好夠,上面仲有啲紫菜碎,增加咗成個飯嘅香氣。呀,唔好意思,我成日講「飯」,但其實裡面真係「非飯」,成碗「飯」都係椰菜花碎+少少藜麥,食落口同食緊白飯好似,但感覺好light好輕盈,食晒成碗都零罪惡感,但又有飽肚感,真係好開心!原本心情好差,但結果我越食越開胃,一口氣食哂成碗見底,超滿意,大滿足!誠意推介各位努力減肥但又唔想捱餓嘅同路人嚟試試~

誠意推介各位努力減肥但又唔想捱餓嘅同路人嚟試試~