2022-07-26
今晚好浪漫💕同老公去咗堅尼地城海旁散步加睇日落🌄睇完日落梗係要周圍睇吓有咩食,行咗去士美菲路見到一間餃子店,差唔多坐滿,老公話熱辣辣不如食餃子🥟,大約等位等咗10分鐘左右👍👍👍👍店員推介我們食至尊松茸餃(狀元九鼎湯) $86這間店舖的餃子全部都是每日用新鮮食材包製的,這樣才可以保持餃子皮的彈性,,咬落非常多汁,皮脆肉嫩,食完一隻想再食多一隻🥟🥟🥟🥟(狀元九鼎湯)是用九種材料熬製而成的,非常鮮味,有我最喜愛的濃濃粉葛味,完全沒有味精🤤🤤🤤🤤🤤龍鳳松茸雙煎餃 $98餃子裏面有很重的松茸和黑松露香味,配他們自家製的菜脯豆豉醬,增加層次感,口感煙韌😋😋😋😋黃金原味皮蛋 $28晶瑩剔透一啖一口,蛋白外層的質感似軟身啫喱,滑嘟嘟,仲有流心效果,賣相一流。檸檬薏米水 $20甜度適中,非常解渴,滿滿的檸檬味,薏米煙韌有咬口,非常適合37度的今天飲😝😝😝😝😝爽爽爽
同老公去咗堅尼地城海旁散步加睇日落🌄
店員推介我們食至尊松茸餃(狀元九鼎湯) $86
,非常鮮味,有我最喜愛的濃濃粉葛味,完全沒有味精🤤🤤🤤🤤🤤
龍鳳松茸雙煎餃 $98
黃金原味皮蛋 $28