2023-08-15 35 瀏覽
今日朋友帶左我去銅鑼灣食好野,餐廳被認定為熊本縣黑毛和牛指定銷售店。室內裝潢以白色和淺啡色為主色調,給人整潔舒服既感覺。假日午市套餐包括沙律,野菜拼盤,日本白米飯,加$15升級烏冬。沙律:沙律菜新鮮爽脆,加左芝麻醬,作為前菜,感覺開胃又健康。湯底:關東風壽喜燒,一種以豉油、糖與味醂等醬汁烹煮食材的日式火鍋。配料除高級既黑毛和牛, 仲有大蔥、粟米、蟹柳、金菇、蒟蒻絲、冬菇等。主食:極上黑毛和牛A4,切成薄片,美麗的大理石花紋和柔軟融化既味道,入口即溶,齒頰留香,蘸生雞蛋後食用,真叫人食指大動。烏冬:口感彈牙兼有嚼勁,完全吸收晒壽喜燒湯汁既精華,非常滿足。總結,餐廳精選既食材非常高質,員工待客有禮,令我哋享受左一個愉快既週末,極力推介。

室內裝潢以白色和淺啡色為主色調,給人整潔舒服既感覺。

午餐
  • 極上黑毛和牛A4