(非會員)
2008-06-25 21 瀏覽
素聞此店待客的風格獨特, 經親身體驗, 所言非虛!話說當日我們人才儕儕到此食午飯, 我點了麵餐, 餐飲要 "蜂蜜紅茶"。可能是我們陣容太鼎盛, 負責落單的性格型女侍應艱苦應戰之後, 錯給了我 "蜂蜜「綠」茶", 經我糾正後, 她不忿地回到水吧跟茶水部阿姐 (又喺性格型, 撞鬼!) 口角 :「你睇錯單呀」「無呀! 你寫綠茶嘅」「咁佢話要綠茶吖嗎」「咪啱囉」「而家佢又話喺紅茶喎.......」(她們深感被屈的對白太多, 從略喇!)經過一番騰折, 終於換來了 "蜂蜜紅茶", 以為事過境遷, 點知........女侍應一臉澟然地公告天下: 「你喺要蜂蜜綠茶嫁, 我哋無錯到嫁, 不過今次就換俾你喇!」然後拂袖而去, 幾型呀!可憐我無厘頭做咗千古罪人, 食到成肚氣, 仲要俾錢佢賺呀陰公!
素聞此店待客的風格獨特, 經親身體驗, 所言非虛!

然後拂袖而去, 幾型呀!