2020-12-07
長沙灣,係一個無咩事都唔會去既區域,唔係朋友帶路,更加唔會去保安道熟食中心覓食。一去到,就知呢度係街坊既天堂😊初初以為朋友搵笨,hea我就帶我黎熟食中心,點知原來都有唔少枱後生仔。一睇餐牌,咁抵既🤩蒸氣火鍋每位只係$218🤩仲要係新鮮即劏海鮮🦞任食餐牌都仲有唔少海鮮野,試得過喎🤓首先即黎一個海鮮拼盤,可惜龍蝦賣晒,食隻肉蟹頂住檔先😋鮑魚帶子隻隻都好飽滿😎問題黎啦,蒸幾耐呢?🧐原來個餐牌已經好貼心咁寫晒蒸煮時間,跟足就包有鮮甜海鮮食。蟶子同蜆真係甜到不得了👍🏻見到海鮮咁出色,原來啲肉都唔錯,啲蟲草花雞蒸完都好滑👍🏻見到啲牛肉雪花咁平均已經心心眼,食落牛味十足,乜調味都唔洗點👍🏻輪到任食環節,其實已經飽左一半😅點少得即炸魚皮,脆魚皮浸湯,索晒啲海鮮湯味👍🏻呢度有好少見既雞腸,我第一次食🤔(個人口味:食落好似xx,咬多幾啖好似豬潤味🤣不了)朋友就喪食🤣Overall黎講,呢度性價比幾高👍🏻
Overall黎講,呢度性價比幾高👍🏻