2021-11-23
🌍Mild (九龍城)Mild係一間休閒式既清吧 除咗有all day breakfast 同coffee提供 仲有酒飲 今晚黎到呢間新店 燈光以柔和為主調 播放恬靜既音樂 店員細心到將燈光調暗 營造氣氛 環境真心舒適 cocktail 討好 值得一去!🍷Manhattan :大家都熟悉Manhattan感覺 主要用威士忌調酒 差唔多飲完 杯底有粒櫻桃 飲到細膩既甜味 甜辣適中 口感有層次 係一杯經典又親民嘅雞尾 🥂Midori Sour鮮艷嘅青綠色好吸精 呢隻香甜酒飲落去似青蘋果🍏 但其實係哈密瓜🍈 甜度適中而且帶點小清新 推介女士享用,容易入口,店員提醒要盡快享用味道更佳!🥂Bee’s knees 個人好喜歡既酒😘 蜂蜜的香甜再搭配酸味味檸檬🍋店員指檸檬果皮特製浸泡過 好有果香味 係一杯女生適合既爽口調酒🍽黑松露雜野菌扁意粉:黑松露香味濃郁 每一啖都好香口 店舖會採用新鮮食材 雜菌今日送到架 怪唔得咁好食咁爽口😋扁意粉軟硬適中,建議趁熱食,凍咗就無咁好味架啦!🍽水牛城雞翼:雞翼外皮炸得香脆而且配合秘製香料粉,而且是雞腿部位啖啖肉,肉質仲好嫩滑!🍰朱古力蛋糕:香濃嘅朱古力味而且蛋糕質
🍷Manhattan :
🥂Midori Sour
🥂Bee’s knees
🍽黑松露雜野菌扁意粉:
黑松露雜野菌扁意粉
🍰朱古力蛋糕:香濃嘅朱古力味而且蛋糕質感幼滑,亦唔會太甜,值得一試
✨環境及衛生:8/10
🙋🏻♀️推介指數:8/10