2023-11-16
呢排情傾西班牙菜,朋友推薦呢間餐廳比我試吓。一入門口已見到好靚水滴型嘅燈飾,形成咗一片水滴星空燈海嘅感覺,超吸睛,好夢幻,好岩打卡!而餐廳嘅牆上有兒時遊戲「食鬼」嘅彩色霓虹燈裝飾,設計色彩繽紛,感覺好放鬆及輕鬆,好Chill,餐廳環境好適合同朋友嚟呢到小酌一杯。🌟 香煎鵝肝,脆包,紅酒梨片鵝肝煎得好香,夾住紅酒梨片同脆包一齊食,脆包真係超級脆,整體食落口感好豐富有層次,而且鵝肝入口即溶,油膩感唔重,好滋味。🌟 薄切炙燒吞拿魚腩吞拿魚腩外層炙燒得十分香口,而肉質則細膩爽滑,魚味濃郁,好新鮮,面頭有芝麻及辣椒碎,令整體味道口感更豐富,好食。🌟 西班牙薯仔蛋餅(明太子)蛋餅外層好香脆結實又帶點鬆軟口感,面頭有一層沙律醬及香草,一切開,裡面有滿滿嘅明太子、粒粒薯仔同流心蛋漿,超級足料,三者味道好夾,又帶點Creamy感覺,超喜歡呢款tapa,果然係地道西班牙菜!🌟 巴塞隆拿式烤紅蝦紅蝦大大隻,烤到好脆身可口,食落蝦肉肉質彈牙爽口,鮮味十足,蝦頭充滿鮮甜蝦汁及蟹膏😋!而且秘製醬汁同蝦肉味道好夾,好惹味。🌟 黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒黑毛豬鞍架大大件,厚身,肉質好嫩滑Juicy,能鎖住肉汁,配
🌟 香煎鵝肝,脆包,紅酒梨片
🌟 薄切炙燒吞拿魚腩
🌟 西班牙薯仔蛋餅(明太子)
🌟 巴塞隆拿式烤紅蝦
🌟 黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒
黑毛豬鞍架大大件,厚身,肉質好嫩滑Juicy,能鎖住肉汁,配埋燒汁食,味道更突出及滋味。另外炸薯粒都超好食,炸得金黃香脆,配酒一流!
🍸 Red Sangria
紅酒加Apple, Peach, Orange,Cinnamon等四款水果調製而成,酒味唔算濃郁,易入口,不錯。
🍹 Virgin Sangria(Non-alcohol)
由Strawberry, Grapefruit, Peach, Lime, Mint調製而成,飲落甜甜地,但又帶點清新,好開胃,推薦大家要試吓。
整體來講,呢間餐廳環境及食物都好唔錯,好岩放假同朋友嚟飲酒食野Chill下!