2024-07-31
今次專程嚟到將軍澳Popcorn食呢間台式燒肉店 ,睇吓佢哋最抵食嘅月光族套餐,係咪真係CP值咁高先🤔btw 呢度都有唔同價位嘅套餐,大家可以睇餸食飯💁🏻♀️💛$228/位 月光族急救吃到飽餐QR code落單📱有基本牛雞豬肉任點,仲有多春魚、燒汁菇、烤豬肉乾等等。其實肉食選擇就真係唔多種類🤫,不過呢個價錢叫係一定可以食到回本先。🥬 蔬菜丸類自助區 選擇都OK👌🏻有南瓜、甜薯、粟米、冬菇、腸仔嗰啲,推介一定要拎菠蘿🍍好鮮甜爆曬汁,食完好Refreshing💫同埋呢度都有個自助嘅沙律Bar🥗,想平衡返食多啲菜都得🍢熟食選擇椒麻雞翼幾好味喎😋咬開都見到入面肉質嫩滑,係有肉汁㗎,火候掌握得幾好👍🏻仲嗌咗梅山酥炸薯、涼拌小黃瓜都唔錯👌🏻🍚鎮店之寶 : 安平蝦拌飯平時食燒肉一定要食紫菜飯呢度仲有秘製嘅櫻花蝦同滷肉汁,連埋日本飯米,幾樣嘢夾埋好惹味啵👌🏻😋 好值得要食!個櫻花蝦係畫龍點睛,好提鮮🦐🍦自助區任食: 乳酪雪糕幾好味,Oero無限任加好Happy😌不過我都係食咗一碗就收手🤣🍧安平仙草芋圓呢個最後一定要每人嗌返碗💡底層係唔太甜嘅仙草,上面有雙色芋圓、紅豆同埋花生碎,成碗糖水都好好味🤤 好足
💛$228/位 月光族急救吃到飽餐
QR code落單📱
🥬 蔬菜丸類自助區
好鮮甜爆曬汁,食完好Refreshing💫
同埋呢度都有個自助嘅沙律Bar🥗,想平衡返食多啲菜都得
🍢熟食選擇
椒麻雞翼幾好味喎😋
咬開都見到入面肉質嫩滑,係有肉汁㗎,火候掌握得幾好👍🏻
仲嗌咗梅山酥炸薯、涼拌小黃瓜都唔錯👌🏻
🍚鎮店之寶 : 安平蝦拌飯
平時食燒肉一定要食紫菜飯
🍦自助區任食: 乳酪雪糕
幾好味,Oero無限任加好Happy😌
不過我都係食咗一碗就收手🤣
🍧安平仙草芋圓
呢個最後一定要每人嗌返碗💡
底層係唔太甜嘅仙草,上面有雙色芋圓、紅豆同埋花生碎,成碗糖水都好好味🤤 好足料又唔太甜咁,食啲仙草下一下火啱晒。細細碗一人份,唔夠食可以再嗌,呢個都係任食㗎💁🏻♀️
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
So far食咗咁多嘢都值回個價錢👌🏻
我覺得幾啱肉食系嘅甜品控幫襯,呢度仲有手搖飲品🧋杯百香果綠茶真係好好飲,好清新💚
同埋環境係粉米色tone ,主要都係卡位嚟,好坐得嚟通風幾好,唔會食到個人好大陣味👌🏻店員服務都好好!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧