2023-02-23
同事提議嚟食,打電話預約巳經預上麻煩,電話打極都唔通!過咗幾日,我一打就通,順利訂到位。準時出席,場內得14個坐位,只做晚市,呢份堅持值得關注。服務員好好咁解説個菜牌。既然第一次,食十本啦。呢度用備長炭去燒,抽風開始時客人少,都足以應付,但係客人多嘅時候,見到啲煙抽得好辛苦!濃雞湯免治雞,湯頭香甜,免治雞肉我就覺得淡口咗。雞柳就梗梗熟,同事就話好似有少少生添,但就真係嫩滑。每一串都細細件,分開晒,係可以食到原味啦,加七味粉啦,同埋山椒粉配搭嚟食。雞胸皮薄脆而且嫩。帆立貝就外溫內涼,唔知係唔係有意咁燒出嚟比客人。味噌大根好入味,清甜爽脆。雞心唔係成日有得燒嚟食,要係對食物有選擇性,就唔好喺職人面前失禮,一係就唔好點嚟食。生麩我都唔知是什麼。沖繩海蘊入口就好似海葡萄嘅質地,爽脆。雞尾係我至愛,甘香油滑。燒冬菇好多汁,又夠香。和牛西冷喺呢餐就變得平淡咗啲喇,或者可以改燒第二樣蔬菜減去之前啲油膩仲好。免治雞肉捧加上生雞蛋,成家一齊一口食落去,聽到都知道係好正啦。雞白湯拉麵,雞湯同第一份濃湯唔同,呢個清香好多,拉麵就比較硬。雲呢拿雪糕配上脆餅作最後終結。咁多樣嘢對我已經好飽,友人亦都係一樣,大滿
準時出席,場內得14個坐位,只做晚市,呢份堅持值得關注。
服務員好好咁解説個菜牌。
既然第一次,食十本啦。
濃雞湯免治雞,湯頭香甜,免治雞肉我就覺得淡口咗。
雞柳就梗梗熟,同事就話好似有少少生添,但就真係嫩滑。
雞胸皮薄脆而且嫩。
帆立貝就外溫內涼,唔知係唔係有意咁燒出嚟比客人。
味噌大根好入味,清甜爽脆。
生麩我都唔知是什麼。
沖繩海蘊入口就好似海葡萄嘅質地,爽脆。
雞尾係我至愛,甘香油滑。
燒冬菇好多汁,又夠香。
雲呢拿雪糕配上脆餅作最後終結。
咁多樣嘢對我已經好飽,友人亦都係一樣,大滿足。
場內一個服務員好勤力咁,每有一道菜上客人面前,佢都立即去解說,而且不停喺客人廚房來來回回