2004-11-29 3 瀏覽
呢度攪緊燕窩自助晚餐, 朋友又係集團成員, 有折, 女士們有興趣護膚養顏, 咪約出聚一聚囉! 但我個人從來都唔好自助餐, 加上之前行完山超, 真係有少少想放飛機意欲.因為我之前仲行去海運度辦點公事, 對腳已經酸痛到不得了, 所以一坐低就唔想再起身. 朋友見狀, 立即問我有咩想食, 話幫我咁話喎. 佢大大隻美國生蠔過我, 仲有蟹腳, 份量唔少, 單看size你會覺得值回票價. 生蠔真係好肥美滑嘟, 可惜沙石多, 要吐! 蟹腳好有肉, 都可以.除以上兩款, 亦吃唔少煙肉, 什肉, 味道麻麻. 熱盤更加唔掂, 特別係個所謂燕窩蟹粉小籠包, 可能熱得太耐, 皮腍晒, 而且我亦吃不出丁點蟹粉或燕窩, 好難食呀呢個!甜品咪係咁食燕窩蛋撻呀, 雪糕咁囉! 其中燕窩蜜糖雪糕做得唔錯, 幾清甜啦! 反而每人送一客燕窩甜品就唔多得! 一碟有三小碗, 分別盛住燕窩薑撞奶, 燕窩焦糖布甸同有燕窩又類似楊枝甘露物體. 由於呢個唔係咁好食, 集團朋友就走去問同事呢個係咩, 我聽唔到個名堂, 但據知呢個係俾你食呢三碗時候作漱口之用喎! 哈, 又幾得意喎, 好似去食法菜咁.總括講, 食物選擇唔算多同正, 抵唔抵就見仁

總括講, 食物選擇唔算多同正, 抵唔抵就見仁見智喇. 環境唔多得, 學朋友話齋, 路過人隨時可以伸手打你個頭幾. 服務不評, 因為識人會有唔同囉, 我認為.