環境夠闊落,光猛舒服~ 至於野食方面,一上枱真係嘩左一聲,全部丼🍚上面既料都堆到有成座山⛰️咁高,無諗過會咁足料,唔怪得之會叫做爆丼屋😂 除左打卡靚之外,全部食材都係日本黎既,新鮮鮮甜幾好食😋 亦都有好多唔同既mix & match,黎多幾次都唔會悶,係值得翻兜既好選擇😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)炙燒七級魚蝦蟹丼 🔥🍣🦐🦀️🍚 - $298 (好味指數:😍😍😍😍🤩)因為母親大人👩唔慣食全生既丼,所以叫左呢個飯🍚,同時亦啱晒有選擇困難症既入,例如小編😂 裡面有超多料,包括赤蝦🦐、拖羅、三文魚腩🍣、三文魚籽🟠、松葉蟹腳🦀️、白身魚🐟、帆立貝⚪️ 燒過🔥之後更加突出到海鮮既油香🤩 赤蝦🦐味道清爽鮮甜,口感軟糯鮮嫩,仲有幾濃厚既蝦膏😍 拖羅油分適中而且無筋,入口即溶而魚味濃郁,入口油香四溢~ 三文魚腩🍣肉質細膩,肥甘味美,肉嫩油豐,真係唔錯~ 三文魚籽🟠有鹹香卜卜脆,一咬開就好似爆爆珠咁鮮香漫溢,有魚類既脂膏香~ 松葉蟹腳🦀️海水味🌊同蟹味🦀️幾重,味道鮮甜,軟滑綿密多汁~ 白身魚🐟本身味道較淡,肉質清爽不油膩,係一個balance油分既海鮮選擇~ 而帶子⚪️肉質豐厚,鮮甜帶有彈性,嫩滑帶有焦香~ 至於醋

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
炙燒七級魚蝦蟹丼

因為母親大人👩唔慣食全生既丼,所以叫左呢個飯🍚,同時亦啱晒有選擇困難症既入,例如小編😂 裡面有超多料,包括赤蝦🦐、拖羅、三文魚腩🍣、三文魚籽🟠、松葉蟹腳🦀️、白身魚🐟、帆立貝⚪️ 燒過🔥之後更加突出到海鮮既油香🤩 赤蝦🦐味道清爽鮮甜,口感軟糯鮮嫩,仲有幾濃厚既蝦膏😍 拖羅油分適中而且無筋,入口即溶而魚味濃郁,入口油香四溢~ 三文魚腩🍣肉質細膩,肥甘味美,肉嫩油豐,真係唔錯~ 三文魚籽🟠有鹹香卜卜脆,一咬開就好似爆爆珠咁鮮香漫溢,有魚類既脂膏香~ 松葉蟹腳🦀️海水味🌊同蟹味🦀️幾重,味道鮮甜,軟滑綿密多汁~ 白身魚🐟本身味道較淡,肉質清爽不油膩,係一個balance油分既海鮮選擇~ 而帶子⚪️肉質豐厚,鮮甜帶有彈性,嫩滑帶有焦香~ 至於醋飯🍚酸酸甜甜就可以減輕刺身既油膩,食完真係大滿足😍
三重大極上丼

三重大極上丼 🍚 - $398 (好味指數:😍😍😍😍)
上面既係加拿大海膽🇨🇦🐡,金黃色感覺好新鮮,味道濃厚甘甜,質感肥厚creamy,比較實淨爽身,滑不溜口,亦都唔會腥~ 跟住有大約8片厚切中拖羅,顏色粉紅,油分適中而且無筋,入口即溶而魚味濃郁,入口油香四溢,唔會有筋所以唔會韌~ 旁邊有好多一梳梳既松葉蟹肉🦀️,真係多到滿瀉🤩 海水味🌊同蟹味🦀️幾重,味道鮮甜,軟滑綿密多汁~ 油分多真係幾滿足😌
麵豉湯

麵豉湯🥣 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
雖然係送既,但估唔到都幾用心去整,料真係超多,包括有蘿蔔、紅蘿蔔🥕、海帶、豆卜同牛肉🐮,感覺比起平時既多一份鹹香,亦都更加鮮甜,感覺特別過平時飲開既麵豉湯🥣,層次豐富啲

波子汽水 (草莓) 🍓🥤- $28 (好味指數:😍😍😍🤩)
酸酸甜甜,幾refreshing,清涼爽口,波子汽水亦都係日本經典既汽水🥤,中間有粒波子真係幾得意~ 不過略嫌士多啤梨味🍓有少少藥水味

番石榴汁 - $25 (好味指數:😍😍😍😍)
酸酸甜甜,幾天然同fresh,用黎解膩都唔錯~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍