2021-09-21
餐廳位置幾隱世 堅尼地城C出口又要轉左又要轉右 但為左爆湯牛角包是值得的高樓底 睇得出裝修落左心思 利用裝飾同燈光突顯層次感 檯櫈物料都好好雖然檯與檯之間唔密 但因為裝飾擺設主要係圍住四周 中間全部留比客坐 當滿座個陣有壓迫感冬蔭龍蝦湯流心牛角包 / 法式龍蝦湯流心牛角包 - $58 / $58一切開啲湯已經湧出黎 湯既分佈幾平均 唔會得第一刀爆湯 不過建議切開兩半之後叉住食 咁就每一啖啲龍蝦湯都係湧入你個口入面口喇魚仔比較重口 冬蔭龍蝦湯既冬蔭味未夠濃又冇辣 但可能考慮到太濃就會蓋哂牛角包味掛法式龍蝦湯 龍蝦味比冬蔭龍蝦湯既龍蝦味突出 雖然魚仔覺得法式龍蝦湯好食啲 但畢竟唔係處處都食到冬蔭龍蝦湯牛角包 所以建議同朋友share食啦 招牌西班牙黑毛豬腩配黑毛豬頸 - $178同牛角包比比較一般 西班牙黑毛豬腩同西式燒肉差唔多 食不出特別之處 肉質就係比燒肉好 但肥脂分佈一般 靚啲既燒肉蟹肉流心蛋龍蝦汁燴飯 - $168超大碗!!蟹肉份量都好足 但可惜因為一開始食左龍蝦湯流心牛角包 龍蝦汁燴飯比較上就淡口了相信如果冇食牛角包 個燴飯味道是剛剛好的記得一定要拌勻流心蛋食 拌勻後味道層次豐
[環境 7/10]
[食物 8/10]