2023-01-30
輕食 |魚事者|旺角行經旺角 見到以魚為主打嘅小店鐘意食魚嘅我 緊係要試吓啦🤍隔離仲有位置可以俾你食嘢 唔洗阻到人~—————————————🫶🏼炸魚無薯條 $33 (+$5 黑松露醬)佢係用魚整嘅薯條,並唔係出面嘅魚+薯條,所以好特別,炸魚條彈牙加埋黑松露醬好夾🤍—————————————🫶🏼「蒜」你識撈香滑腸粉 $25上面有大量嘅蒜蓉,蒜味好濃,加埋豉油同辣油,味道豐富,而且超大碟 ,CP值高!—————————————🫶🏼魚肉燒賣-芫荽 $20燒賣有咬口,入面嘅芫荽相比平時食嘅大條,所以都幾有芫荽味~—————————————🫶🏼 「我要哂」小食拼盤 $40總共有三款小食,有燒賣、咖哩魚兵團同炸魚狗腸,配上咖哩汁,食完好有飽肚感~—————————————撈魚麵 $38-半份 $58-全份🫶🏼又香又臭蒜油雞翼魚撈麵 半份兩隻大大嘅雞翼,用咗蒜同牛油去炸,非常入味同埋肉質嫩滑~魚麵連青瓜絲一齊食,令成件事冇咁重口味!🫶🏼綿綿芝士汁吉列豬扒魚撈麵 半份豬扒肉質厚,外皮薄同香脆魚麵麵質彈牙!————————————————————————📍 旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖—————
行經旺角 見到以魚為主打嘅小店
鐘意食魚嘅我 緊係要試吓啦🤍
隔離仲有位置可以俾你食嘢 唔洗阻到人~
—————————————
🫶🏼炸魚無薯條 $33 (+$5 黑松露醬)
🫶🏼「蒜」你識撈香滑腸粉 $25
🫶🏼魚肉燒賣-芫荽 $20
燒賣有咬口,入面嘅芫荽相比平時食嘅大條,所以都幾有芫荽味~
🫶🏼 「我要哂」小食拼盤 $40
撈魚麵 $38-半份 $58-全份
🫶🏼又香又臭蒜油雞翼魚撈麵 半份
兩隻大大嘅雞翼,用咗蒜同牛油去炸,非常入味同埋肉質嫩滑~
魚麵連青瓜絲一齊食,令成件事冇咁重口味!
🫶🏼綿綿芝士汁吉列豬扒魚撈麵 半份
豬扒肉質厚,外皮薄同香脆
魚麵麵質彈牙!
————————————————————————
📍 旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖
————————————————————————
Overall 💗💗💗💗
#旺角 #旺角美食 #魚麵 #mongkok #food #delicious #hk #hongkong