2013-06-25 1586 瀏覽
大家可能以為深水埗無咩好地方可以靜靜地坐低食野,但係其實呢間「嘉頓餐廳」真係幾出名架,就係因為本人爸爸好懷念呢個區,旨因帶俾佢唔少童年回憶,所以就揀左係爸爸節呢一日帶佢黎食野啦。餐廳位於嘉頓大廈閣樓,佢地既麵包工場一早已經搬左去國內,呢度依家只係用黎做office。雖然係父親節,但係都無特別MENU,價錢同平時一樣,不過就好多人黎,好彩有BOOK位,如果唔係就要走架啦。餐牌有2個價錢,$69同$116,$69既餐只有2款,牛仔骨同鴨胸。可惜我兩樣都唔食,唯有揀個貴既$116同家人SHARE啦。羅宋湯︰非常好,值得一讚,夠蕃茄味之餘仲夠濃。麵飽︰好新鮮,非常鬆軟,面包既香草同牛油混合埋一齊之後放入口更加令到佢既田園味道更出。香煎原條龍脷魚配他他汁︰呢味菜非常之特別,初初仲以為係好似外國果D FISH & CHIPS咁,但原來係成條魚用黎煎。幾好呀,唔算太油,唔會好熱氣。不過條魚比較多骨,食得耐會好累。不過如果同其他人SHARE既都OK。甜品: 返到屋企先知原來個餐有甜品,可惜餐廳忙著SERVE其他客人忘記左。咖啡: 還可以的。一句講晒,呢到既野真係平、靚、正!!!

羅宋湯︰非常好,值得一讚,夠蕃茄味之餘仲夠濃。

香煎原條龍脷魚配他他汁

咖啡: 還可以的。
一句講晒,呢到既野真係平、靚、正!!!

2013-06-16
慶祝紀念